Zal ‚Project Katalysator‘ Cardano katalyseren?

De 2020-editie van de Cardano Virtual Summit werd door velen verwacht om veel belangrijke aankondigingen voor het ecosysteem in petto te hebben. En het stelde niet teleur. Onder de vele andere aankondigingen was misschien wel de meest cruciale de lancering van Project Catalyst, „een experimenteel fonds en een toolset die uiteindelijk de houders van ADA in staat stelt om voorstellen te doen en te stemmen voor financieringsvoorstellen die bedoeld zijn om het Cardano ecosysteem te ontwikkelen“.

Terwijl een proefprogramma, de bevindingen van het project zullen bepalen hoe het uiteindelijke, gedecentraliseerde schatkistsysteem eruit zal zien. Het is een belangrijke stap in de richting van de Voltaire-fase van Cardano’s roadmap, een fase die naar verwachting een democratisch bestuursmodel zal opleveren en een zelfvoorzienend ecosysteem zal creëren.

Andere aankondigingen die gedaan zijn, zijn de ontwikkeling van Atala PRISM door IOHK ter bestrijding van data- en veiligheidsinbreuken en de lancering van de Project Atlas voor ADA-gebruikers.

Bitcoin-portemonnees kwetsbaar

Volgens een rapport van ZenGo zijn vier populaire Bitcoin Up portemonnees, waaronder BRD, Ledger Live en Edge, kwetsbaar voor een dubbele bestedingsruimte die ‚BigSpender‘ wordt genoemd. De betreffende exploit is volgens ZenGo gericht op de vervangingsfunctie van Bitcoin – tegen betaling – om een dubbele-uitgavenaanval uit te voeren.

Opgemerkt moet worden dat ZenGo de betreffende portemonnees wel op de hoogte heeft gebracht van de exploit en andere kwetsbaarheden, maar dat sommigen, zoals Ledger, deze zorgen snel hebben weggenomen.

Dit kan echter niet iedereen die zich zorgen maakte over de exploit hebben gesust, want volgens één analist is dit een kwetsbaarheid die inherent is aan Bitcoin, en voegt hij eraan toe dat portemonneesoftware er niet veel mee te maken heeft.

Muskus ambivalent over Ethereum

Tesla CEO Elon Musk is nooit verlegen geweest om vocaal te zijn over cryptokringen. In feite was Musk onlangs nog, toen de beroemde auteur J.K. Rowling naar Twitter ging om inzicht te krijgen in Bitcoin, snel aan het klokkenluiden en beweerde dat „Bitcoin Internet Money“ er behoorlijk solide uitzag.

Musk, die eigenaar is van 0,25 BTC, is weer in het nieuws nadat hij zijn eerlijke mening over Ethereum heeft gegeven. Hij zei,

„Ik bouw niets op Ethereum. Niet voor of tegen, gewoon niet gebruiken of bezitten.“

Musk was eerder de CEO van de populaire Internet meme-coin – Dogecoin – nadat hij ‚gestemd‘ was door vele leden van de gemeenschap.

Von admin