Meltem Demirors slutter sig til Stacks Foundation for at bringe Bitcoin ud over digitalt guld

Den CoinShares CSO taler om at deltage i Stacks Foundation bestyrelse og hvorfor Bitcoin er „ikke en f—ing rock“ ligesom guld.

Som Ethereum er kendt for, ind i Bitcoin

Meltem Demirors er chefstrateg hos den rådgivende gruppe CoinShares, der rådgiver om investeringer i digitale aktiver, er en hyppig gæst på CNBC og rådgiver på flere projekter, såsom Casa og Shyft Network.

Hun er også det nyeste bestyrelsesmedlem af Stacks Foundation, den nonprofitorganisation, der fremmer udviklingen på Stacks-netværket (tidligere Blockstack), et skridt, der har været i arbejde siden sidste år, men blev delt eksklusivt med Decrypt i dag.

Stacks er et netværk, der er designet til at bringe de typer af decentrale applikationer og smarte kontrakter, som Ethereum er kendt for, ind i Bitcoin. Eller, som hjemmesiden udtrykker det, „Stacks frigør Bitcoins fulde potentiale som et programmerbart basislag.“

Og det indebærer at gøre op med sit image som digitalt guld, Demirors fortalte Decrypt i et interview. „Guld er en skinnende sten. Bitcoin er ikke en sten. Det er ikke en f—ing rock.“

„Der er en masse arbejde at gøre på fortællingen omkring Bitcoin,“ sagde hun. „Jeg tror, at denne fortælling om, ‚Åh, Bitcoin er aldrig skiftende og ikke innovative, men det er stabilt, og Ethereum er virkelig innovative eller andre protokoller er virkelig innovative‘-vi er nødt til at dræbe denne fortælling. Og Stacks vil hjælpe os med at gøre det.“

I sin rolle i Stacks bestyrelse, hvor hun slutter sig til bestyrelsesmedlemmerne Zavain Dar og Rodolfo Gonzalez, CoinShares CEO „vil hjælpe med at udtænke og implementere strategi for at gøre det muligt for udviklere at bygge smarte kontrakter, decentrale apps (dApps) og ikke-fungible tokens (NFTs) inden for Bitcoin økosystem via en delt forbindelse med Stacks blockchain,“ ifølge en pressemeddelelse.

„Naturligvis har vi set en masse Bitcoin flytte til Ethereum i form af Wrapped Bitcoin, uanset om det er gjort på en depotlignende måde eller en ikke-depotlignende måde,“ hun fortalte Decrypt. „Hvad vi har ikke rigtig set en masse af at forsøge at bringe Ethereums funktionalitet og enkelhed i programmering til Bitcoin.“

På tidspunktet for Blockstacks første møntudbud i 2019

Demirors og Stacks Foundation har en stor krigskasse at arbejde med. Blockstack PBC, nu Hiro, det New York-baserede udviklingsteam bag Stacks, gav 100 millioner STX-tokens til fonden i 2020 for at komme i gang. På tidspunktet for Blockstacks første møntudbud i 2019 var disse tokens omkring 23 millioner dollars værd. Nu er de, bl.a. takket være et bullish kryptomarked, nord for 100 millioner dollars værd, selv om nogle af tokens allerede er blevet uddelt som udviklertilskud.

Demirors, en tidligere virksomhedskasserer, sagde, at oprettelsen af en 10- til 20-årig plan vil være en topprioritet. Det kunne indebære diversificering ud af Stacks og/eller forsøge at opnå et afkast på de Stacks, som fonden holder.

„Lang levetid og bæredygtighed er noget, der tidligere har været problematisk for fonde og finansforvaltninger“, sagde hun og understregede, at fonden ikke vil fungere som en venturefond eller virksomhed. I stedet lagde hun vægt på feedback fra lokalsamfundet, bl.a. gennem en plads i en lokal bestyrelse. „Vi er egentlig bare forvaltere, der bringer vores ekspertise og vores indsigt til fonden, men i virkeligheden tjener fonden det bredere samfund“, sagde hun.

Dette fællesskab bør vokse i takt med, at tørsten efter ikke blot Bitcoin, men også decentrale finansapps og NFT’er vokser. Begge er blomstret op til multi-billion dollar industrier primært via Ethereum-netværket i løbet af det sidste halve år, da institutionelle investorer hamstrer Bitcoin, som om det kun var et lager af værdi.

„Alt, hvad vi gør med guld i dag, er, at vi tager barer og skubber dem i en boks. Pointen med Bitcoin er ikke at tage det og skubbe det i en boks,“ sagde Demirors. „Hvad vi går igennem med Bitcoin er en slags udforskning af, hvad der ellers er muligt.“

Comments are closed.